Top altums

Top altums

Productbeschrijving

Pterophyllum altum, top maanvissen.

Reeds jaren zetten we ons in om de beste Pt. Altums te bekomen, deze op te vangen om ze dan na enkele weken van opvang aan onze klanten aan te bieden.

De juiste altums komen vanuit het Orinoco gebied en de echte toppers komen volgens ons uit Venezuela. Inrida en Atabado zijn de meest gekende vangplaatsen.

Door onze ruime ervaring met Zuid Amerikaanse vissen weten precies hoe we deze beauty’s correct op dienen te vangen. Dat we voor de opvang van deze vissen met grote hoeveelheden zwartturfgranulaat werken spreekt voor zich.

De Pt. Altum zwemmen in zwartwater, het zwartwater heeft deze kleur gekregen door de humusstoffen die daar in de jungle uiteraard veel voor komen.

Als de vissen voldoende quarantaine opvang gekregen hebben dan glanzen ze als het ware, ze “blinken” mooi en zijn vrij van elk schimmeltje.

De partij die we nu in de winkel geplaatst hebben zijn echt super van kwaliteit, beter is er niet te vinden.

We raden onze klanten aan deze vissen op te vangen met een beetje zwartturf in de filter of ergens in een kousje in de aquarium. Een paar flinke stukken kienhout kan ook voldoende zijn om het water wat bruiner en zuurder te maken opdat de altums zich goed voelen.

Deze altums kunnen ook gecombineerd worden met discussen. Wel op voorwaarde dat de temperatuur boven de 28°C gehouden wordt en dat er een voldoende groot volume water en zwemruimte ter beschikking is.

De aangeboden vissen zijn in de hoogte gemeten ca. 15-20cm hoog.